Livets vägar

I går firade vi min farfar som fyller 90-år. Det var en fantastisk fin tillställning och han strålade av lycka där han satt omgiven av barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Det är nästan overkligt att höra hans historier, om uppväxten och livet på Södermalm. Om fattigdom och usla arbetsförhållanden, om kampen som han och farmor och andra engagerade människor tog för ett rättvisare samhälle. Och det är med sådan sorg han konstaterar att mycket av det har, eller håller på att raseras.

I dag nås jag av nyheten om en person som lämnat oss alldeles för tidigt. Sami, palestinier och mycket aktiv i Palestinarörelsen har gått bort och mina tankar är nu hos hans nära och kära. Senast jag träffade honom hade han fullt med bra idéer bland annat om Sjöviksseminariet som vi ordnar i sommar. De kommer vi att genomföra. Sami kommer verkligen att vara saknad.

Livet så skört och oförutsägbart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s