Litet ljus i vardagen

I dag var jag på banken och satte in pengar från våra julmarknader på PGS konto. Vi har slagit alla rekord i försäljning i år, dels beror det på att vi har extra mycket varor att erbjuda eftersom Yvonne kunde ta hem mycket när hon flyttade hem från Palestina nu i höst. Men också att fler och fler vill handla solidariska julklappar, det är i alla fall vad jag vill tro.

Jag brukar dra mig för att göra de där insättningarna, för de nya reglerna om penningtvätt kräver en massa intyg och frågor och bevis varifrån pengarna kommer och ofta är det något som saknas. Det är ju också en ganska hög avgift när man sätter in pengar på organisationens postgiro. I dag mitt under julstresse mötte jag en snäll kille i kassan på Nordea. När jag sa vart pengarna skulle sättas in sa han ”egentligen kostar det ju att sätta in pengar, men vi struntar i det eftersom…” så var han tyst en stund och tittade på pappret där det stod Palestinagrupperna och sa sen ”eftersom det är jul!”.

Det var fint tycker jag. En liten grej egentligen, men det värmde.

En reaktion på ”Litet ljus i vardagen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s