Missa inte Gazas tårar i morgon

I morgon tisdag visas den äntligen på svt, den starka filmen Gazas tårar, Tears of Gaza. Klockan 22.

Vi var många som reagerade med bestörtning och stor besvikelse när svt i september plockade bort filmen ur tablån bara dagar innan den skulle visats. Motiveringen var att de plötsligt upptäckt att det var en så stark film att de ville ha en bättre inramning. Jag tror de fick så många klagomål från så kallade Israelvänner att de fick panik och bestämde sig för att ordna någon sorts paneldiskussion efter. Det är ju inte så att det är diskussioner med olika åsikter representerade efter varje stark dokumentär som visas, så det hela var väldigt märkligt. Men fint nu att den ska visas och det blir intressant hur den där nu välplanerade inramningen blir.

PGS lokalgrupper och många andra har ordnat filmvisningar där folk kunnat se den under hösten, och reaktionerna efter har alltid varit desamma – en mycket viktig och stark film. Många aktivister har också samlat namn och legat på svt för att säkra att de verkligen skulle visa den.

Så för allt i världen, missa inte!!

2 reaktioner på ”Missa inte Gazas tårar i morgon

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s