Weekend i kontrasternas Bryssel

Det blev inte så mycket livebloggat från min helg i Bryssel, då det var full fart och dålig internetuppkoppling där jag sov. Det var en bra resa och ett bra möte, känns så värdefullt att få träffa kollegor från olika europeiska länder och diskutera olika arbetsmetoder och framför allt att peppa och inspirera varandra. Och det gjorde vi verkligen den här gången också.

Under lördagen var själva mötet med ECCP som står för European Coordination of of committees and associations for Palestine där PGS är en av medlemmarna. Med på detta möte var bland annat representanter för solidaritetsorganisationer i Irland, England, Tyskland, Belgien, Frankrike, Holland, Schweiz. Vi diskuterade en gemensam kampanj riktad mot politiker, jag kommer återkomma till det. Vi pratade mycket om BDS-arbetet (bojkott) som ser lite olika ut runt om i Europa. Jag berättade bland annat om hur vi arbetat kring Sodastream här i Sverige.

Sen var det en lång diskussion om palestiniernas FN-ansökan där många olika åsikter fördes fram. De flesta har samma åsikt som PGS, att de stödjer det, men att det är enormt viktigt att det fylls med innehåll och krav, att ett erkännande i sig inte är värt mycket. Men några var helt emot och tror inte att detta gör något gott alls. ECCP behöver inte sträva efter en gemensam hållning i alla frågor, utan kan uttala sig om det där vi kan enas. Som i BDS-frågan där organisationen helt ställt sig bakom det.

Bryssel är en märklig stad med enorma kontraster. De stora EU-byggnaderna i en hörna, och slitna kvarter i nästa. Jag gillar staden mer och mer för varje gång jag kommer dit. Nu var det sommarvärme och underbara kvällar där vi kunde sitta ute sent.

Så jag är hemma igen, tankad med solenergi och inspiration från mina europeiska kollegor!

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s