Chans att se Tears of Gaza i Stockholm på lördag

Jag var en av alla som spred stort och jublade över att svt valt att visa filmen Tears of Gaza den 13 september. Tyvärr togs den plötsligt bort ur tablåerna och när vi ringde fick vi beskedet att den ska visas i december. Man fann att filmen är för stark och behöver en inramning i form av en paneldiskussion.

Ett märkligt beslut enligt mig, det visas väl otäcka och starka dokumentärer på svt rätt ofta utan paneldiskussioner. Och framför allt kom det väldigt plötsligt. Förmodligen har svt fått in en massa klagomål från Israels försvarare som kallat filmen ensidig. Det brukar vara så när sanningen från Palestina/Israel visas rakt av. Men, men jag tror att svt kommer att visa den och hoppas att det blir en bra diskussion också.

För alla som inte vill vänta tills dess, eller som vill se den fler gånger så ordnar PGS lokalgrupp i Stockholm i samarbete med flera andra organisationer en visning på lördag, den 1 oktober på Zita Folkets Bio, Birger Jarlsgatan 37 klockan 16.00.

En reaktion på ”Chans att se Tears of Gaza i Stockholm på lördag

  1. Pingback: Gazas Tårar visas i Stockholm 1 oktober « Palestina Aktivism

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s