Hundratals palestinska flaggor på Sergels Torg

Det var vackert att se alla palestinska flaggor på Sergels Torg igår och det var många bra och starka tal. Talarna uppmanade svenska regeringen att rösta ja till en palestinsk stat i FN, men många förde också fram vikten av att fylla ett erkännande med innehåll. Att det bara är ett steg mot en rättvis fred, att kraven på ockupationsmakten Israel måste bli än hårdare.

Jag tycker att PGS gjort ett bra uttalande kring detta – och vill också hänvisa till BNCs ställningstagande som företräder en stor del av det palestinska civila samhället.

Bland talarna var PGS ordförande Per Gahrton (läs talet på PGS hemsida), Helle Klein som är en av mina absoluta favorittalare alltid, Dror Feiler från Judar för Israelisk-Palestinsk fred, Jipf som hyllade det palestinska motståndet, Nael Touqan som företrädde de palestinska föreningarna i Sverige – och sen företrädare för den rödgröna oppositionen, Carin Jämtin (s), Lars Ohly (v) och Åsa Romson (mp) med fler.

Jan Hammarlund spelade sin vackra Jerusalemlåt.

Manifestationen började 19.30 och då var det väldigt mörkt så det var inte helt lätt att fota, men här är några av bilderna som blev i alla fall.

Foton: Anna Wester

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s