Roxette tvekar inte

Den 22 oktober ska Roxette spela i Tel Aviv i Israel. Palestinagrupperna har, liksom flera andra organisationer och aktivister, kontaktat dem för att informera om det palestinska BDS-uppropet. Att en bred samling från det palestinska civila samhället uppmanar till bojkott, desinvesteringar och sanktioner mot Israel tills dess att ockupationen upphör och det blir en rättvis fred. I det här fallet uppmanas artister att inte spela i Israel. Våra vänner i Israel har också skrivit till Roxette och bett dem ställa in konserten.

Vi fick snabbt svar att de visst tänkte spela, men jag hade ändå visst hopp om att de skulle ändra sig efter att ha hört alla argumenten och fått information om andra artister som hörsammat uppmaningen och förstått vikten av att stödja det palestinska ickevåldsmotståndet. Men tyvärr, Roxette tycks inte tveka.

Nyligen publicerade Ynet denna videohälsning från Per och Marie:

– Hi Ynet, this is Per.
– And this is Marie.
– And we are Roxette!
– And we just wanna say hi to all our fans in Israel. See you very very soon in Tel Aviv.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s