Gazas tårar visas inte ikväll

Kom på att jag gjort reklam för dokumentären Gazas tårar på bloggen, att den äntligen skulle sändas av svt ikväll. Nu blir det inte så. Vi är många som kontaktat svt efter att den plötsligt försvann ur programtablån utan förklaring och jag erkänner att jag blir lite misstänksam vad som egentligen ligger bakom. Vi har fått besked att den flyttas fram till årsdagen av attackerna mot Gaza, alltså till december och att den då ska ges en inramning med paneldiskussion. Detta för att filmen är så pass stark.

Jag tror på det och tycker det är bra att den ska visas, men misstänker att svt utsatts för påtryckningar att det måste vara en diskussion med även israels försvarare med. Det hör ju inte till vanligheterna att ett program plockas bort sådär med kort varsel, de måste ju veta att det spridits massor av info om att den skulle gå i kväll.

En reaktion på ”Gazas tårar visas inte ikväll

  1. Pingback: SVT visar Gazas Tårar « Palestina Aktivism

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s