Många dagar senare

Senast jag bloggade var den 21 juli och då från min resa i Palestina. När jag kom hem till Yvonnes lägenhet den 22 juli från ett mycket starkt besök hos Beduinfamiljer i Jerusalem som 15 dagar tidigare fått rivningsorder för deras hus av israeliska myndigheter satte jag mig ner framför datorn för att skriva om det. Då möttes jag av nyheterna vad som hänt i Norge och förlamades av sorg. Jag kunde inte skriva någonting, inte om det jag upplevde i Palestina och inte om det fruktansvärda och overkliga som hänt. Dagen efter åkte vi hem till våra vänner, en norsk/palestinsk familj. Det var en sorglig dag, de liksom så många andra kände personer som drabbades av terrordåden. Men vi hade bra diskussioner om alla känslor.

Det har skrivit mycket klokt om det som hände. Om någon skulle ha missat, så vill jag rekommendera Gellert Tamas: 1991 Lasermannen 2011 Anders Breivik

I Stockholm ordnade SSU en manifestation på Sergels torg den 29 juli, där det hölls fantastiskt fina tal. Det kändes bra att vara där och sörja tillsammans med andra, stämningen var trots sorgen allt annat än uppgiven.

Sedan jag kom hem från Palestina har jag haft semester, vilket har varit skönt och välbehövligt. Det har självklart varit mycket Hammarby, vilket för det mesta är underbart men nu har det stundtals varit riktigt jobbigt med två tunga tunga förluster på rad. Men jag vägrar ge upp hoppet och i morgon är jag på plats när vi möter Brage borta.

Men först ska jag jobba min första riktiga arbetsdag på några veckor. Jag tycker att det ska bli riktigt kul att börja jobba igen, vi har mycket framför oss under hösten. Framför allt ska jag fokusera på att göra klart temaskriften som jag jobbade med i Palestina. I morgon blir det bästa att träffa alla på kontoret igen – PGS-are, svalor och Peace Works!

Lovar att uppdatera bloggen som vanligt igen nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s