Barenboim i Ramallah

Lite omvänd ordning här. Kvällen innan vi åkte till Gaza blev vi inbjudna till en konsert i Ramallah och det var väldigt fint och trevligt. Det var invigning av en liten, men som jag förstod det väldigt bra konserthall som fått namnet Edward Said Hall. Det är PGS samarbetspartner Palestinian Medical Relief Society, PMRS som byggt den i sitt huvudkontor för att främja palestinsk kultur. Projektet blev möjligt tack vare ekonomiskt stöd från en palestinier i USA som lämnade Palestina 1947-48.


Daniel Barenboim

En som är engagerad i detta och som var där och ledde konserten var den världsberömda musikern och dirigenten Daniel Barenboim. Barenboim var vän med Edward Said och delade hans engagemang för det palestinska folkets rättigheter. Han bär numera palestinskt pass (och israeliskt). Inledningstalade gjorde Mustafa Barghouthi som berättade att de planerar att ha konserter där regelbundet.

Jag ångrade att jag lämnat kameran hemma, men har som tur är alltid en liten reserv i fickan..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s