Soda Stream intar Kungsträdgården

För bara någon vecka sedan ringde en medlem i PGS och frågade om jag sett helsidesannonsen i Aftonbladet. Där annonserade Soda Stream om att de är huvudsponsorer av Green Festival i Kungsträdgården 1-3 juli. Green Festival – ”en festival för besökare som har det gröna tänkandet gemensamt och som främjar en mer hållbar livsstil”. Med SODA STREAM som huvudsponsor. Jag blev matt.

För den som inte är så insatt, så produceras dessa kolsyreapparater på ockuperad palestinsk mark – alltså i en illegal bosättning. Detta har uppmärksammats på flera sätt, i svensk och utländsk media – genom internationella kampanjer etc. etc. Soda Stream lovade 2008 att de skulle flytta produktionen från bosättningen och flera svenska företag, däribland Coop har hänvisat till detta löfte när man fortsatt att sälja deras produkter. Men nu har det visat sig att produktionen fortgår i den illegala bosättningen och det verkar inte alls finnas några planer på att flytta den. Jag är ju som de flesta bloggläsare nog vet för en bojkott av alla israeliska varor, men det är alla inte överens med mig om (än) – men de allra flesta skriver under på en bojkott av bosättarprodukter.

PGS har tillsammans med andra organisationer nu protesterat till festivalens arrangörer Kraft&Kultur, samt andra som är inblandade i festivalen. Kolla in kampanjsidan här: http://stoppasodastream.wordpress.com/ och eventet på Facebook http://www.facebook.com/event.php?eid=227459773942643, samt PGS hemsida.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s