Niklas åker med skeppen

Nu är det inte långt kvar innan den andra Frihetsflottan ger sig i väg på sitt viktiga uppdrag att bryta den illegala blockaden av Gaza. Flera av mina vänner kliver ombord och vi är många här hemma som också är passagerare på de där båtarna, som kommer att jobba hemifrån med informationsarbete och följa skeppens färd varje sekund. Förra gången hade jag ju en av mina bästa vänner ombord, Kim och som för många andra var det känslomässigt jobbiga dagar efter attacken med oro och ilska, men också med värme och solidaritet.

Som jag skrev i samband med årsdagen av israels blodiga attack mot första flottan, hade vi aldrig kunnat drömma om att det som hände skulle hända, att Israel skulle attackera med kommandostyrkor och döda nio personer. Även om vi som jobbar med den här konflikten är väl medvetna om vad Israel är kapabla till.

Nu hoppas vi att skeppen kommer fram till Gaza. På båten den här gången kommer min vän och kollega Niklas Berg att finnas bland de svenska passagerarna tillsammans med bland annat Anna Nordfjell som tidigare suttit i PGS styrelse, hon representerar Barnmorskeförbundet, Henry Ascher, Dror Feiler, Mattias Gardell med fler med fler.

Jag kommer att uppdatera er på vad som händer – Niklas kommer uppdatera sin blogg (niklasberg.se) och vi kommer att ha kontakt så gått det går hela tiden.


Niklas Foto: Anna Wester

http://shiptogaza.se/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s