Sjöviksseminariet, handbollsprotest och tidning till tryck


Fika är ett ord alla utländska gäster lär sig på Sjövik

Ledsen att jag försvann plötsligt trots att det funnits så jättemycket att skriva om på bloggen. Det blir ju så ibland, när det blir för mycket jobb och annat skrivande, blir det glesare uppdateringar på bloggen. Nu har varit en period med galet mycket arbete för mig, men väldigt positiva och roliga saker som i det långa loppet ger energi.

Sjöviksseminariet blev jättelyckat i år – temat Fred och Motstånd kändes givande och som de flesta deltagarna också skrivit i sina utvärderingar är det alla spontana möten där som är det allra bästa med den helgen. 110 personer var vi och det pågick intressanta diskussioner långt in på natten varje kväll. Efter det åkte vi med gästerna till Stockholm där vi hade ett program med möten av olika slag, vi träffade bland annat Miljöpartiet, SSU, Broderskap och representanter från olika folkrörelser. Det var också ett öppet möte på ABF. Det som främst diskuterades var BDS och vikten av att så många som möjligt nu stödjer det palestinska BDS-uppropet om bojkott, desinvestering och sanktioner mot Israel så länge ockupationen pågår.

Läs gärna uttalandet från Sjöviksseminariet!


Jonatan (PGS), Akram (Badil), Hind (BNC), Yara (Who Profits)

I söndags deltog PGS i protesterna mot EM-kvalmatchen i handboll i Karlskrona. Det blev en lyckad manifestation och du kan läsa mer om det på PGS hemsida: Protester mot EM-kvalmatchen i handboll mellan Israel och Sverige.

I går gick även Palestina Nu nummer två till tryck, lite dålig planering kanske att den skulle göras samtidigt som vi hade allt kring Sjövik och mötena i Stockholm. Men, en dag försenad gick den i väg till tryck.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s