10 år sedan nu..

Nu är det tio år sedan jag åkte till Palestina och Israel för första gången och det är tio år sedan ”Göteborgshändelserna”. En händelserik sommar som kom att förändra mitt liv för alltid. Jag tycker faktiskt fortfarande att det är jobbigt att prata om det som hände i Göteborg och får en klump i magen när det kommer ett inslag om det på tv. Jag missade just Uppdrag granskning, men skall kolla på det så snart jag kan – för om jag förstått rätt så var det väldigt bra.

Det var verkligen som en mardröm de där dagarna och det var fruktansvärt jobbigt att komma hem och diskutera med folk som inte var där om vad som egentligen hände. Många ville inte tro på att den svenska polisen kunde använda så mycket onödigt övervåld som de gjorde mot demonstranterna vid flera tillfällen, ja hela tiden faktiskt. Jag blir fortfarande arg när jag tänker på det. Men som tur var så klarnade bilderna för de flesta och jag tror att det var en något sånär sann bild som tillslut landade hos de flesta, inte alla så klart.

Jag fick ett mail när jag var i Palestina några veckor senare (två tror jag), att Uppdrag Granskning hade visats och att folk hade börjat förstå vad som hänt.

En bra artikel som beskriver hur jag och många andra känner. När samhället tappade balansen.

Det var resan i Palestina 2001 som fick mig att viga en stor del av mitt liv åt arbetet för ett fritt Palestina och en rättvis fred. Skrev en inledarartikel med den utgångspunkten i gårdagens Fria. BDS-rörelsen stressar israeliska regeringen.

10 år alltså, shit vad tiden går..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s