Dror Feiler om Frihetsflottan


Dror Feiler visar ett inslag om Frihetsflottan från israelisk media. Foto: Anna Wester

Kameran är full av bilder redan, men jag har inte haft tid att lägga över dem i datorn så det får bli bildreportage senare. Det blir Iphonebilder så länge. Nu kopplade jag upp mig en stund på nätet här som inte är helt stabilt, men måste fixa med en massa annat, göra några översättningar efter önskemål från gästerna och att blogga såklart.

Det var en lyckad dag i går här på Sjövik, efter alla intressanta föredrag satt folk kvar långt in på natten i intensiva diskussioner, mest om politik men även om annat. Som jag skrivit förut är det ju folk här från Palestina, Israel, fler europeiska länder och från städer i hela Sverige. Många som jag haft mailkontakt med i flera år får jag nu tillfälle att träffa för första gången.

Ett mycket uppskattat inslag i går var Dror Feilers föredag om Ship to Gaza och Frihetsflottan som om bara några veckor skall bege sig mot Gaza i ett nytt försök att bryta blockaden. Tolv skepp med över tusen passagerare från 70 olika länder. Henry Ascher som liksom Dror var med på förra Flottan är också här. Nu känns det verkligt att det snart är dags, och vi alla hoppas att skeppen den här gången skall nå Gaza. Citerar Dror: ”om Israel möter oss med våld, är det för att de väljer att göra det. Vi kommer obeväpnade med ett budskap om fred..”

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s