Judith Butler besökte PGS

Jag är en stor beundrare av filosofen och queerteoretikern Judith Butler och som för så många andra kom hon att spela en stor roll för mig som feminist och jag läste hennes böcker när jag pluggade Genusvetenskap och Queerteori på universitetet. Hon har bland annat skrivit boken Gender Trouble: Feminism and the Subversion of Identity.

I går besökte hon vårt kontor och pratade om Palestina Israel-konflikten och vikten av bojkotter mot israel så länge ockupationen pågår. Hon var fantastisk och klockren i sina resonemang. Hon är i Sverige för flera olika framträdanden. Att hon hamnade hos oss beror på att hon känner min kollega Jonatan från arbetet med Frihetsteatern i Jenin där hon sitter i styrelsen. Det var ett litet spontant icke annonserat möte där vi bjudit in en del organisationer, några politiker och akademiker som vi vet känner till Judith Butlers teorier om genus.

Hon uppmanade alla att stödja BDS, det palestinska ickevåldsinitiativet om bojkotter, desinvesteringar och sanktioner av Israel tills dess ockupationen upphör. Hon oroas över hur Israeliska staten försöker rentvätta ockupationen genom att marknadsföra sig som HBT-vänligt. Hon uppmanade HBT-rörelsen att ta avstånd från alla former av förtryck, alltså även det mot det palestinska folket.

Det var en stor dag i går och jag är så himla glad att jag fick chansen att träffa henne och lyssna till hennes kloka ord.


Taget med min Iphone. Det var en annan som fotade så bilder kommer på PGS hemsida sen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s