Internationell solidaritet


Foto: Anna Wester

Det kändes konstigt att inte vara i Stockholm på första maj, det är första gången jag inte demonstrerat på jag vet inte hur länge. Men det känns som att Palestina är rätt ställe att vara, att praktisera internationell solidaritet. Det är ju ett av det viktigaste uppdraget här, att visa att omvärlden bryr sig och att vi är många som försöker göra något. Och sen att berätta palestiniernas historier vidare hemma.

Det händer så mycket sjuka saker här, varje gång man kommer hit har det byggts nya murar, nya checkpoints nya bosättningar som byggs eller gamla som expanderat på något strategiskt ställe för att skära av palestinska markområden och byar.

Per Gahrton åkte hem i går på morgonen och det blev en lugn dag, vilket behövdes. Jag träffade kompis som bor och jobbar här – hängde lite. Sen på eftermiddagen kom en fotograf hit som håller på med projekt i Gaza och bodde en natt hos Yvonne. Vi var ute och käkade på Jerusalem hotell på kvällen. Det var trevligt och där träffar man alltid folk man känner från alla möjliga olika länder och organisationer.

I morgon åker jag hem.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s