Efterlängtat besked om försoning mellan Fatah och Hamas

I dag stod Gaza på programmet, men vi fick inte något tillstånd att resa in. Det var samma sak för mig, senast jag skulle åka dit och jag blir så arg när jag tänker på det. PGS stödjer projekt där via Sida och Israel hindrar oss från att besöka dem.

Det blev ändå ännu en fantastiskt intressant dag här med många spännande diskussioner, inte minst om försoningsavtalet mellan Fatah och Hamas. Vi har precis skrivit ett uttalande angående detta, som jag just lagt upp på PGS hemsida. Hoppas, hoppas nu att det håller och att omvärlden ger sitt stöd och sätter sig mot Israels protester. PGS välkomnar palestinsk enighet. När vi träffade Mustafa Barghouthi i går, en av de palestinska politiker som arbetat hårt för en försoning, tyckte vi att han lät positiv, men det brukar han göra så vi blev förvånade men glada när vi såg nyheten att det finns en överenskommelse.

Alla vi träffade i dag var glada över detta, men såklart oroliga att det inte skall hålla. Senast när en samlingsregering bildades 2007 svek omvärlden och allt kollapsade.


Mustafa Barhouthi och Per Gahrton Foto: Anna Wester

DN

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s