Bosättare överallt i östra Jerusalem

Eftersom det inte blev att åka till Gaza som vi planerat, så fick vi ändra programmet snabbt. Yvonne var på en intressant konferens om situationen i Jerusalem för inte så länge sedan och lyssnade då på en mycket bra talare från Center for Jerusalem studies, så vi bestämde oss för att gå dit.

Det var ett mycket lyckat beslut, för vi träffade helt fantastiska människor och blev kvar i många timmar, drack kaffe, åt falafel och hommous och diskuterade inte bara situationen i östra Jerusalem utan i hela Palestina och så klart även världspolitik. Vi fick även en liten guidetur i gamla stans gränder och fick se ställen där vi aldrig hade varit. Vart man än vänder sig ser man något hus eller någon plats som tagits över av israeliska bosättare. Samma sak i Wad El Joz, Silwan och i Sheikh Jarrah, områdena runt Gamla stan. Bosättarna finns över allt i det som är tänkt att bli Palestinas huvudstad.

I morgon ska vi upp tidigt och ha möte på svenska konsulatet, så jag kan inte sitta uppe halva natten och blogga. Men jag återkommer till situationen för palestinier i Jerusalem, det gör jag ju lite då och då annars också. På MR-dagarna i november i Stockholm skall vi ha ett seminarium om det, det är verkligen en viktig och ibland bortglömd fråga.

Jag blir stressad av alla beväpnade bosättare man ser i Gamla stan.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s