Palestina sörjer Vittorio Arrigoni

Så kom ännu ett fruktansvärt besked från Palestina. Jag läste på kvällen den 14:e att den italienska ISM-aktivisten Vittorio Arrigoni hade kidnappats i Gaza och att de som gjort det hade ställt krav på Hamas att släppa deras ledare som tydligen sitter fängslad. Jag somnade med en obehaglig känsla i kroppen, men fick ändå en total chock på morgonen när jag ser att de har dödat honom. Det känns så fruktansvärt sorgligt och många palestinier är nu förtvivlade. Först Juliano i Jenin och sedan det här, det är svårt att beskriva hur alla känslor nu.

Jag kan bara säga att vi är många som kämpar vidare för det som också Juliano och Vittorio trodde och arbetade för; vi fortsätter kampen mot den israeliska ockupationen, för fred och rättvisa! Blockaden i Gaza måste upphöra, det är galet att stänga in så många människor och hålla dem totalt isolerade från omvärlden. Vittorio var en av få internationella som delade denna vardag med palestinierna och kunde berätta om vardagen för befolkningen i Gaza.

Vittorio var i Gaza för International Solidarity Movement sedan två år – han kom dit med den första Free Gazabåten som lyckades bryta blockaden. Se honom berätta själv i klippet nedan.

R I P Vittorio

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

En reaktion på ”Palestina sörjer Vittorio Arrigoni

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s