Civila skadade när israeliskt stridsflyg bombar Gaza

I dag kommer nyheter att israeliska stridsflyg åter bombar i Gaza. Det händer då och då att de gör det, men oftast blir det inte någon nyhet alls. Möjligen en notis. Nu verkar något större vara på gång. Uppgifter om 19 skadade, varav några barn, har kommit och jag såg i natt att vänner i Gaza skrivit på sin Facebookstatus att israeliska armén ringt upp folk i södra Gaza och sagt åt dem att lämna sina hem för att bombningar planeras. Men vart ska de ta vägen?

Hoppas att det blir tydligt för alla som tvekat nu – omvärldens dubbelmoral! Inga eniga sanktioner har någonsin införts mot Israel trots att de ignorerat samtliga FN-resolutioner som någonsin antagits, trots att de konstant bryter mot folkrätten och mänskliga rättigheter. Ingen talar om ansvaret att skydda den palestinska civilbefolkningen.

Palestinians wounded in Israeli air strikes

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 reaktioner på ”Civila skadade när israeliskt stridsflyg bombar Gaza

  1. Pingback: Vem skyddar den palestinska befolkningen? | annarkia

  2. Magnus Lindberg

    Det känns mycket märkligt att du skriver att Israel bombar ”då och då”, som om de gjorde det för att det är kul. Du nämner inte ett ord om de 70 raketer och 4 GRAD-missiler som skickades från Gaza mot civila israeliska samhällen mellan lördagen och israels svar på dessa raketattacker. Får Israel inte försvara sig alls? Målet för bombningen var Hamas militära infrastruktur. Trots detta kan du inte låta bli att nämna att två av de fem döda var barn. Detta är verkligen äckligt osakligt när du överhuvudtaget inte alls har kommenterat det palestinska knvimordet på en hel israelisk familj, också fem personer, men tre barn, varav det yngsta endast var tre månader gammal.

    Är du verkligen så fruktansvärt ensidig att du inte kan se skillnad på en militärstrategisk attack som svar på folkrättsvidrig raketbeskjutning och ett knivmassmord på fem sovande civila? Uppenbarligen anser du att det första är värre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s