på plats och online. Tips på utställning(ar)

Nu är vi äntligen på plats i nygamla lokalerna på Götgatan vid Slussen. Det mesta är fortfarande i kartonger, men vi har fått i gång våra arbetsplatser och Niklas har fixat uppkoppling till alla datorerna.

Så otroligt skönt att det är fredag. Den här veckan har varit hur lång som helst med mycket administrativt jobb och tidningsproduktion – och så flytten då.

I morgon invigs utställningen om GAZA på Medelhavsmuseet. Den pågår 19 mars-21 augusti. Guidade visningar 21 mars-31 maj tisdagar & torsdagar kl 18.30, söndagar kl 13.

Gaza har genom tiderna fungerat som en bro mellan öst och väst. Här nådde öknens karavanvägar Medelhavskusten och här låg en av östra Medelhavets livligaste hamnar. Under tusentals år var Gaza en handelsknutpunkt och en mötesplats för områdets kulturer, språk och religioner. Gazas långa och rika historia återberättas genom arkeologiska föremål från en period på över 4000 år, samt med fotografier från 1950-talets Gaza, tagna av den svenske fotografen Per Olow Andersson.

Läs mer

Utställningen med Breaking the Silence pågår på Armémuseum till och med den 20 mars. Läs mer. Läs också Lotta Schüllerqvists artikel om Breaking the Silence i HD: Soldater med barn i kikarsiktet.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s