Varning: Bara om Hammarby!

Bajenkvällen Hovet Foto: Anna Wester

Nu har jag varnat, så alla som inte vill läsa om fotboll eller Hammarby kan stänga ner bloggen för ett tag, eller bläddra förbi. Som jag berättat förut får jag ju alltid klagomål eller önskning om någon form av etikettering av Bajenrelaterade inlägg. Jag är väl medveten att de flesta som följer bloggen gör det för att läsa om mitt engagemang för Palestina. Men jag råkar också veta att ganska många Hammarbyare tittar in då och då. Sen är många faktiskt positiva till blandningen av politik, sport och blommor (på sommaren när kolonilotten står i blom).

Det är ju min blogg och då måste alla viktiga delar finnas med. Många palestinier som kommer hit på besök eller för att stanna i Sverige, hamnar ofta på Söderstadion. Inte tack vare mig i första hand, utan vi är rätt många Hammarbyare i Palestinarörelsen. När Mattias Gardell på en presskonferens efter attacken mot Ship to Gaza berättade vad israeliska soldaterna stulit, så nämnde han säsongskortet på Söderstadion som en kär ägodel.

Helgen blev en riktig Bajenhelg. I lördags fick jag tillfälle att åka med spelarbussen till Örebro och tillsammans med Gustav Gelin som också skriver för hemsidan göra ett reportage om hur bortaresor med Hammarby går till. ”On the road med Bajen”. Jag fotade och Gustav skrev. Det var jättekul och matchen var bra och vi vann med 0-2.


Sen på söndagen tog jag med mig kameran och åkte till Bajenkvällen på Hovet med trevligt sällskap. Bajen Fans hockey spelade säsongens sista match och ordnade i samband med det stor fest. Alla Hammarbys sektioner hade försäljnings- och informationsbord, det spelades skivor och stämningen var på topp. När Hammarby fotboll i en period planenligt skulle presentera årets nyförvärv, Paulinho, Sinan och Rojen visade det sig att det alla fans drömt om nu var verklighet, även Björn Runström presenterades som klar och skrev på kontraktet där på isen inför alla fans. Läktarna fullkomligt exploderade i ett glädjerus. Det var fantastiskt.

Foto: Anna Wester

Det känns så himla bra med alla nyförvärven – och nu har vi fått hopp inför säsongen. Om den bara kunde börja snart..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s