Pinsamt Carl Bildt!

Libyens avhoppade FN ambassadör ber världen om att mer kraftfullt ta avstånd från Khaddafis brutala våld mot civila i Libyen. Ändå kan inte vår utrikesminister säga att han förbehållslöst står på demonstranternas sida, utan gör ett uttalande som man sent kommer att glömma. En diktator har just satt in stridsflyg mot fredliga demonstranter när Carl Bildt väljer att betona vikten av stabilitet. Inte demokrati, frihet eller mänskliga rättigheter – utan stabilitet.

– Det handlar inte om att stödja den ena eller den andra. Det handlar om att försöka få stabilitet och rimlig utveckling, sa Bildt till Sveriges Radio. (Stor oro för sammanbrott i Libyen)

Bildt har senare haft flera tillfällen att faktiskt be om ursäkt för sitt uttalande, det har han inte gjort. Från regeringen har i alla fall Birgitta Ohlsson uttalat ett klart stöd för demonstranternas rätt att kämpa för frihet. Carl Bildts agerande är pinsamt. Man skäms. Och nu undrar man om han skall kräva diktatorns avgång efter att han redan avgått, som han gjorde med Mubarak.

De europeiska ledarna säger gång på gång att de inte kan göra något åt situationen, oppositionella Libyer säger annat. Tillsammans med nyligen avhoppade Libyska diplomater vädjar de om att omvärlden bryter all handel med Libyen som första åtgärd. Hörde nu att Peru är första land att avbryta alla diplomatiska förbindelser med Libyen.

Nu i väg till jobbet..

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s