Äntligen! Coop har tagit till sig av kritiken

Coop har hela tiden slagit ifrån sig kritiken mot att de samarbetar med företag som stödjer den israeliska ockupationen. Trots flera motioner på föreningsstämmor om bojkott av israeliska varor och uppmaningar att sluta köpa in varor från företag som verkar på ockuperad mark och därmed bryter mot folkrätten har Coop slagit i från sig kritiken och upprepat att de kan garantera att inga av Coops varor produceras på ockuperad mark.

Nu visar det sig att Coop ändå har tagit till sig fakta och i går gjorde de följande uttalande efter genom dagens ETC:

”KF upplever att det finns ett behov av att tydliggöra koncernens riktlinjer för kraven på leverantörer i förhållande till folkrätten och har därför påbörjat en översyn av frågan. En första presentation av översynen sker i samband med KF:s stämma 2011.”

Coop ser över Israel-import

PGS rapport Ockupation Med Mera, SR inslag som visar att Soda Streams kolsyremaskiner tillverkas i en illegal israelisk bosättning och reportage tillsammans med medlemmar och aktivisters påtryckningar mot Coop har gett resultat. Det vore värdigt en butikskedja som Coop med en uttalad etisk policy, att plocka bort alla produkter från företag som stödjer ockupationen. Sen hoppas vi att fler butiker följer efter.

På PGS hemsida kan du se vad du kan göra för att påverka din butik:

Läs även andra bloggares åsikter om

En reaktion på ”Äntligen! Coop har tagit till sig av kritiken

  1. Helena Johanson

    Det är ju jättebra! Grattis till eralla som lagt ner en massa bra jobb för detta!!! Nu borde man förstås försöka komma på hur denna översyn ska gå till … vem som ska hålla i den och så … så att man kan hjälpa denna någon med användsbart material mm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s