Politik, revolution och äntligen lite fotboll

Det är väldigt stressigt på jobbet nu. Det är mycket vi måste reagera på och uttala oss om nu, som till exempel israeliska ambassadens attack mot PGS och andra MR-organisationer som förespråkar press på Israel med någon form av sanktioner. Det är ambassadens PR-avdelning som gjort ett utspel och samtidigt kan man läsa att israels högerextrema utrikesminister delar ut pengar till ambassader i Europa, bland annat Sverige för att de skall kunna ta PR-byråer till hjälp för att söka få opinionen på sin sida. Det är ett märkligt uttalande, där vi anklagas för saker som inte är sanna. Men vi tar det som att Israel förstått att vi har opinionen på vår sida, för ett slut på ockupationen. Se vårt uttalande här. Sen är det butikerna, där det dyker upp israeliska varor från ockuperad mark, eller från företag som är verksamma där. I går skrev vi ett öppet brev till Lidl som publicerades här.

Jag håller också på att rapportera vårt informationsprojekt till Forum Syd, analyserar vilka mål vi har uppnått. Det är kul, speciellt som vi nådde de flesta av målen vi satte upp för 2010. Men det är tidskrävande!

Följer revolutionen i Egypten genom Al Jaazera. Det som först bara var upprymda känslor när folket gick ut i fredliga protester, har ju bytts i oro och förtvivlan över diktaturens blodiga motattack. Och en förtvivlan över hur Västvärlden håller diktaturen vid liv, som man gjort i 30 år. I dag är det fredag och stora demonstrationer väntas.

I morgon skal jag lämna politiken för ett tag och äntligen få se mitt älskade Hammarby spela match. Året första träningsmatch!! Det kommer att bli kallt och ja som sagt, en träningsmatch. Men vad jag har längtat..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s