Grym helg i Bryssel – nu tillbaka till teven

(Iphone)

Jag hade en grym helg i Bryssel, verkligen trevligt och inspirerande. Jag träffade underbara människor, alla aktiva för Palestina, från flera länder i Europa. Där var representanter från Irland, England, Spanien, Belgien, Italien, Schweiz, Frankrike och Holland. Jag kan ha glömt något. Det var organisationen ECCP, ett nätverk för Palestinaorganisationer med syfte att påverka EU, som hade möte.

Lika viktigt som själva mötet är ju nätverkandet, att dela information och inspirera varandra och jag känner mig verkligen peppad efter den här helgen. Sen gör ju hela EU-apparaten att man blir ganska matt och hela systemet med lobbyister tycker jag är märkligt, det blir ju onekligen så att organisationer som har mycket pengar och resurser har större chans att presentera sina frågor för politikerna. ECCP jobbar med lobby, men med små resurser. MEN med internationell rätt på sin sida.

Bryssel är verkligen konstrasternas stad, gamla fina hus och stora fula EU-byggnader sida vid sida. (foto Iphone)

Medan jag var på resande fot fick jag följa demonstrationerna i Bryssel främst genom Twitter, men också nätet på kvällen. Jag uppskattade min Ipad mer än jag kunnat ana.

Nu är jag hemma igen och kan följa revolutionen på Al Jazeera English igen. Den kanalen är bara så otroligt bra. Det är fantastiskt att se folket resa sig och enas i sin kamp för frihet och demokrati. Bilderna från Kairo är magiska. Nu säger de att Mubarak skall tala. Två miljoner människor på gatorna och han hänger sig kvar vid makten, helt sjukt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s