Fin cermoni i går

Jag blev väldigt rörd av cermonin i går när Eyad Sarraj fick Olof Palmes pris .Eyad själv var ju som jag berättat tidigare tyvärr inte där, men hade spelat in en video från Gaza. Och han är en fantastisk talare och lyckades verkligen få fram hur situationen är i Gaza, vilka katastrofala följder kriget lämnade efter sig, speciellt för barnen. Stads son var där och mottog priset av Lisbeth Palme.

Jag hade tårar i ögonen under hela cermonin. Pierre Shori var som alltid bra och min PGS-kollega David Henley höll ett personligt tal om sina upplevelser och intryck från många års samarbete med dr Eyad och Gaza Communiy Mental Health en bra diskussion om situationen hölls också mellan David Henley och Henrik Pelling (också PGS), modererad av Victoria Strand.

Så var det mingel. Alla kända sossar jag vet var där – så kändes det i alla fall, tillsammans med lite kulturfolk, diplomater och journalister. Och en hel del från föreningsvärlden. Hoppas nu att Eyad, David och de andras tal om Gaza och vad Sverige och omvärlden måste göra, nådde fram till alla de här inflytelserika människorna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s