Efter en möteslördag ska jag njuta av söndagen

I går hade vi styrelsemöte med Palestinagrupperna hela dagen. Det blev en lång dag. Jag och mina kollegor Johanna och Niklas träffades tidigt för att handla och fixa så att allt var i ordning när styrelsen, och även vårt biståndsutskott kom. Eftersom Solidaritetshuset där vi har kontor inte är färdigt efter renoveringen, hade vi fått låna lokaler av Islamic Relief och studieförbundet Ibn Rushd. Det var vi väldigt glada för.

Mötet var jättebra! I styrelsen sitter personer med väldigt olika bakgrund, några är höger några vänster några gröna, några med föreningsbakgrund och andra inte. Ändå är det alltid en fantastisk stämning, väldigt kreativt och vi jobbar verkligen tillsammans för samma sak. Aldrig onödiga tjafs och intriger. Däremot självklart diskussioner och meningsskiljaktigheter, men vi löser det alltid på ett bra sätt. Så är det ju inte alltid i föreningar eller inom politiken. Så jag ville säga det, för jag tycker det är så himla roligt.

Det är fortsatt tuffa tider för folkrörelseorganisationerna i Sverige. Vi hade hoppats att informationsanslagen skulle höjas igen efter den drastiska sänkningen inför förra året. Men regeringen håller fast vid sin policy, tyvärr. Vi har fått besked att Sida inte kommer att stödja ett Internationellt Torg på Bok- och biblioteksmässan och det är väldigt tråkiga nyheter. Skälet skulle vara att det inte anses som tillräckligt effektivt. Jag tycker att torget har varit en fantastisk plattform för att nå ut till många människor för oss små organisationer, en möjlighet för sk ”vanligt folk” att få information om vad vi gör för Sidapengarna. Det som var bra med internationella torget var ju också att det var mer än just de dagarna, det fungerade som ett nätverk och vi hade möten under hela året där vi träffades och utbytte erfarenheter. Enligt våra utvärderingar har medverkan på torget varit ett väldigt effektivt sätt att nå flera av våra målgrupper.

Men trots tuffa tider för infoarbetet här hemma och inte minst bristen på hopp i Palestina, känner jag mig peppad inför året – PGS har mycket bra på gång. Ljuspunkten är ju BDS-rörelsen som växer och gör skillnad. Fler och fler artister ställer in sina spelningar i Israel med hänvisning till ockupationen och företag desinvesterar i verksamheter på ockuperad mark. BDS (bojkott, desinvestering och sanktioner) är PGS absolut prioriterade fråga. Vi förbereder också en stor ungdomssatsning som kommer att lanseras inom kort.

I dag är det söndag och jag skall njuta av den. Även om det var ett bra möte, så blir ju helgen lite kort för oss som också jobbar på PGS. Men jag har insett att man njuter lite extra när det bara blir en ledig dag i veckan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s