Historiskt pinsam intervju – och känslokall

Intervjun med Tobias Billström i går angående att amerikanska ambassaddokument avslöjar att han och utrikesminister Carl Bildt vill begränsa antalet irakier i Sverige kommer att gå till historien. Som en av de mest pinsamma intervjuer av en svensk politiker någonsin. (I konkurrens med en del andra, bland annat Ringholms pressträff 1999 om ni minns).

Det är verkligen sorgligt att höra en så känslokall migrationsminister uttala sig, eller inte uttala sig – om en så viktig fråga. Det han upprepade 15 gånger att ”– Vi har varit mycket tydliga med att Wikileaksdokumenten är omöjliga att kommentera eftersom det är tredjepartsuppgifter.” stämmer ju inte ens. Carl Bildt kommenterade ju påståendena där USAs Sverigeambassadör enligt ett wikidokument sagt att han är en ”Medium Size Dog with Big Dog Attitude”.

I KU måste Billström svara i alla fall. Är det så att det som framkommit i dokumenten är sant, vilket allt tyder på, är det en stor skandal som måste få konsekvenser. Billströms intervju är en skandal i sig, så han borde avgå redan nu.

Läs även andra bloggares åsikter om

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s