Två unga palestinier dödade av israeliska armén inom 48 timmar

I Tel Aviv i Israel hölls i går en demonstration efter att Jawaher Abu Rahma tårgasades till döds av israeliska armén. Se bilder från demonstrationen här. (Foto: Activestills)

I Palestina har 36-åriga Jawaher Abu Rahma begravts och sorgen är stor. Så är också ilskan över att israeliska armén dödat ännu en person som deltagit i en ickevåldsdemonstration. Och många, även jag, försöker föra fram vikten av att omvärlden stödjer den palestinska ickevåldsrörelsen.

Men Israel vet väl att det här inte är något de behöver stå till svars för. Efter att ha kommit undan med ansvar för alla krigsbrott i Gaza, har jag svårt att tro att de oroar sig särskilt mycket. Jag har inte hört några fördömande från politiskt håll i Sverige, men jag har inte läst alla tidningar så hoppas att jag har fel.

I dag dödades ännu en ung människa i Palestina, ihjälskjuten av en israelisk soldat vid en vägspärr på Västbanken. Armén hävdar att den 21-åriga pojken hade en glasflaska i handen och att han inte lydde order vid vägspärren. Andra vittnen säger att han hade en coca cola i handen och att han kom nära en soldat som började skrika på honom och att några andra soldater längre bort omedelbart började skjuta.

FNs kontor i Jerusalem har uttryckt oro över att israeliska armén dödat två palestinier på 48 timmar. Maan.

Läs även andra bloggares åsikter om

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s