Gott nytt 2011 – några önskningar

Gott nytt år kära bloggläsare! Jag brukar inte avge några nyårslöften direkt, utan lovar mig själv saker lite då och då under året. Men jag har önskningar och förhoppningar inför ett nytt år. Årsskiftet blir ett tillfälle att reflektera över året som gått och fundera över det som kommer.

Efter 2009 som var ett riktigt skitår för mig på många sätt, välkomnade jag 2010 som också blev ett bättre år för mig personligen. Men i Palestina fortsatte situationen att bli värre och den fruktansvärda attacken mot Ship to Gaza och frihetsflottan blir ett av de starkaste minnena från året. Och inte heller detta folkrättsbrott ställdes Israel till svars för. Det känns uppgivet, vad ska krävas? Kanske är svaret BDS – bojkott, desinvestering och sanktioner – att BDS-rörelsen över hela världen fortsätter att växa under 2011 och att det fortsätter att göra skillnad. Det är hoppet.

Jag vill också hoppas att vi skall se en förändring i Sverige, att utvecklingen mot ett allt mer intolerant samhälle skall brytas. Men jag vet inte vad jag skall tro, det ser inte så ljust ut just nu. Hetsen mot muslimer och rasismen gör mig verkligen förtvivlad och arg. Jag hoppas kunna bli mer aktiv i arbetet mot rasism igen. Det har ju alltid varit den röda tråden i mitt politiska arbete, men de senaste åren har jag mest varit engagerad i Palestinafrågan. Jag hoppas ju att det arbetet bidragit till att motverka fördomar, eller jag vet att det har gjort det. Att vara ute i skolor och prata är absolut något av det bästa med mitt jobb.

En annan önskan och förhoppning jag har inför året är att 2011 skall bli året när Hammarby återvänder till allsvenskan. Inshallah.

Foto: Anna Wester

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s