Årets första mail från Palestina innehöll dåliga nyheter


I Palestina har många skadats och i flera fall dödats när de träffats av tårgaspatroner, eller efter att ha tvingats andas in stora mängder av den giftiga gasen. Foto: Anna Wester

Första mailet i år från Palestina var från Bil’in, en av byarna på Västbanken jag besökte i somras. Det var sorgliga nyheter. På årets första dag har israeliska armén dödat en kvinna under en ickevåldsdemonstration. Hon dog efter att ha andats in stora mängder tårgas. Den 17 april 2009 dödade israeliska armén även hennes bror.

<em>”We are shocked and furious for Israel’s brutality, which once again cost the life of a peaceful demonstrator. Israel’s lethal and inhumane response to our struggle will not pass. In the dawn of a new decade, it is time for the world to ask Israel for accountability and to bring about an end to the occupation,” said committee member Mohammed Khatib.</em><a href=”http://www.maannews.net/eng/ViewDetails.aspx?ID=347087″>Maan News</a>

Israeli Forces Kill Female Protester in Bil’in

Haaretz: Bil’in protester dies after exposure to tear gas shot by IDF

Jag känner sorg, vrede och förtvivlan. Tankarna går till hennes familj och till alla i Palestina som kämpar för sin frihet. Ickevåldsmotståndet i Palestina måste få omvärldens stöd och den uppmärksamhet det förtjänar.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s