enkelt med en vegansk jul

Jag firade julen hemma hos min syster på Södermalm i går, med hennes familj, brorsan, mamma och hennes man. Vi konstaterade att det var bästa julbordet någonsin. Och alla var nöjda; allätarna, vegetarianerna och veganen (jag då alltså!). Min systerson konstaterade att ”du kan ju äta nästan 80 procent av allt här”. Så var det kanske inte riktigt, men hade aldrig kunnat drömma om något liknande för bara några år sedan.

Och det som gör mig allra gladast är att det finns så mycket veganskt som även köttätarna gillar och blir inspirerade av. Och köttskinkan var från en gård där den haft det bra, till skillnad från alla broilerskinkor som är i omlopp under julen.

Den stora förändringen stavas Goodstore (här i Stockholm). Känner mig så tacksam för den affären – 100% vegetariskt och 95% ekologiskt! Som en dröm.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s