Israels PR kampanj kan inte lyckas

Media har under en tid rapporterat att Israel skall starta en stor PR-kampanj för att förbättra sitt anseende framför allt i Europa. Alltså en PR-kampanj utöver den som ständigt pågår och nu skall ambassader runt om i Europa vara delaktiga i den genom att rekrytera så kallade Israelvänner att delta. Israels utrikesminister Avigdor Lieberman sägs ansvara för kampanjen. I dag skriver till exempel danska tidningar att tusen danskar skall rekryteras att ingå i kampanjen och enligt Haaretz skall alla ambassader lämna namn på tusen personer.

Men historien visar att liknande PR-kampanjer inte lyckas så länge ett land förtrycker, ockuperar och bryter mot internationell rätt och mänskliga rättigheter och jag har svårt att se hur det skall göra det nu heller. Nu vet vi i alla fall att en kampanj styrd av Israels högerregering pågår och att det planeras att tusen svenskar skall ingå i den.

Det blir svårt med argumenten, varför vi säkerligen har smutskastningskampanjer att vänta. Det är så de svenska så kallade Israelvännerna lägger upp sina kampanjer nu för tiden. Eftersom det är svårt att försvara olagliga murar och ockupation, så har det oftast mer handlat om att försöka ta trovärdigheten från andra.

Jag tycker att det lyckas sämre och sämre med det efter Gazakriget och attacken mot Ship to Gaza. Folk har för mycket direktinformation för att låta sig luras.

AB.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s