Shir Hever till Stockholm – kom och lyssna!

Det skulle kunna vara en hetidssysselsättning att gå på intressanta seminarier. Man skulle kunna gå på ABF-huset varje dag och lära något nytt. Känner att jag missar alldeles för många föredrag och debatter som jag skulle vilja gå på. Men när det kommer intressanta gäster från andra länder med unik kompetens försöker jag gå om det är ett ämne som intresserar mig.

Nu vill jag verkligen rekommendera alla som är intresserade av Palestina och Israel att försöka boka in ett väldigt intressant seminarium den 7 december på Klara konferens. Shir Hever som är forskare vid Alternative Information Centre i Jerusalem besöker Stockholm. Han har inriktat sig på ockupationens ekonomi och har precis släppt en bok. Han är en bra talare – förklarar väldigt pedagogiskt och jag lovar att du kommer att lära något nytt.

Shir Hever var ju på Sjöviksseminariet i somras och enligt utvärderingarna var han den klart mest uppskattade föredragshållaren.

Här är inbjudan som vi gått ut med:

Den israeliska ockupationens ekonomi
– tjänar eller förlorar Israel på ockupationen

Den israeliska ockupationen av det palestinska området har viktiga ekonomiska aspekter som ofta förbises. Svenska företag, fonder och institutioner engagerar sig i allt större omfattning i handel och samarbeten med Israel. Detta i kombination med att det palestinska civila samhället i allt högre omfattning fokuserar sitt motstånd mot den israeliska ekonomin och försök att rentvätta ockupationen, gör frågan extra viktig.

Shir Hever är forskare vid Alternative Information Centre i Jerusalem och har specialiserat sig på just ockupationens ekonomi. Nyligen släppte han boken The Political Economy of the Israeli Occupation (Pluto Press, 2010). Shir är inbjuden till Sverige av Näringslivets Internationella Råd (NIR) för att diskutera näringslivets sociala ansvar.

Shir Hevers slutsatser är ovärderliga för er som vill veta om bojkotter kan fungera som ett effektivt påtryckningsmedel för att förmå Israel att respektera folkrätten; liksom för er som vill veta mer om företags sociala ansvar (CSR) i relation till Israel-Palestina.

Välkomna till Klara konferens, Vattugatan 6 (tvärgata till Drottninggatan, nära Klara Kyrka), Stockholm.

7 december klockan 18-20

Seminariet hålls på engelska.

Arrangörer:
Palestinagrupperna i Sverige, Palestinska föreningen i Stockholm och Judar för Israelisk-Palestinsk Fred.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

En reaktion på ”Shir Hever till Stockholm – kom och lyssna!

  1. Pingback: Shir Hever föreläser i Stockholm 7 december « Palestina Aktivism

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s