utställning, möte, mingel och körsång..

Såg utställningen Med kameran som vapen på Kulturhuset i dag. Väldigt starka filmer som jag hoppas att många nu ser. Man blir så förtvivlad över den utsatthet som palestinier med militanta bosättare som grannar, lever i. Som i en av filmerna när en man är ute på sina fält tillsammans med barnen när det plötsligt kommer ett gäng maskerade bosättare med påkar i händerna och går mot dem. Vad skall han göra då? Det finns ingenstans han kan vända sig, ingen polis att ringa. Hoppet står absurt nog till att israeliska armén då skall komma och i alla fall köra i väg bosättarna. Soldaterna som man kanske också är rädd för.

Filmerna från Hebron är ju helt sjuka. Där har 500 bosättare tagit över statskärnan och vaktas av tusentals poliser. Många palestinier är naturligtvis livrädda för de militanta bosättarna som går beväpnade. En film visar hur en bosättare börjar skjuta mot obeväpnade palestinier med ett automatvapen och när de israeliska poliserna kommer, möts dem av stenar från bosättarna..

Det blev inte så mycket tid på kontoret i dag. Hade möte på utrikesdepartementet också, där jag och Niklas besökte MENA-avdelningen för att diskutera att Israel inte låter Niklas komma in och göra projektuppföljningar för våra Sida-projekt. Vi hoppas att det skall lösa sig.

Efter det bjöd palestinska generaldelegationen på mingel, det gör de alltid vid den här tiden varje år. Mycket trevligt att träffa folk från andra organisationer, politiker och ambassadfolk från olika länder. Och Mellanösternbuffé är alltid lika gott.

Kvällen avslutades med körsång, min fina systerdotter som är sex år hade avslutning på sin gospelkör. Jättefint var det. Nu hemma och förutom att blogga lite, blir det till att fixa lite med tidningen..

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s