styrelsemöte

Gick och la mig tidigt i går föra att sova bort en begynnande förkylning. I dag var styrelsemöte med Palestinagrupperna, och min plan var att gå dit hur jag än mådde om jag kunde stå på benen. Men sömntricket fungerade ganska bra. Jag kände mig pigg hela dagen, men är supertrött nu och ägnar lördagskvällen åt att ligga i soffan och inte göra någonting.

Jag och Johanna träffades klockan nio vid Slussen och handlade frukost och fika till styrelsen som kom klockan tio. Vi har en jättebra styrelse nu, med blandade åldrar, olika bakgrunder och politiska hemvister. Jag gillar våra möten – det är inspirerande och roligt för oss som jobbar heltid att få redovisa vad vi gjort, få feedback och nya projekt att ta tag i.

Det jag skulle önska är att vi hade mer resurser för informationsarbetet. När regeringen skar ner informationsanslaget så drastiskt förra året (60 procent), var vi många som hoppades att det bara var att hålla ut ett år. Men nu börjar man inse att det är fyra år till med Alliansen och att Gunilla Carlsson inte har några planer på att höja folkrörelsebiståndet. Vi har ändå klarat oss bättre än en del andra, eftersom vi redan var så små. Medan flera andra större organisationer har fått lägga ner sin tidning, kan vi fortsätta göra den eftersom vi inte har någon anställd redaktör och gör den med en låg budget.

Jag tycker att den nedskärningen som ju är en väldigt liten del i biståndet är en riktigt usel prioritering – så mycket bra verksamhet som har fått lägga ner. Verksamhet som inte bara är bra för de länder vi jobbar med, utan även för Sverige. Solidaritet är bra för ett samhälle.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s