Med kameran som vapen..

Ser fram emot att besöka utställningen Med kameran som vapen, ett stort projekt som Settler Watch genomför i samarbete med Kulturhuset och med stöd från Diakonia och Kristna Fredsrörelsen.

Med kameran som vapen är ett ett dokumentärt projekt som visar filmer från Västbanken som är är fotade av palestinier med kameror de fått från den israeliska människorättsorganisationen B’Tselem. Så här presenteras det: ”Syftet med kameraprojektet är att dokumentera livet under den israeliska ockupationen och brott mot mänskliga rättigheter, ofta kopplade till de israeliska bosättningarna. B’Tselems kameror har inneburit ett banbrytande icke-våldsalternativ för palestinier att bemöta svåra och omfattande problem och har på ett konstruktivt sätt förvandlat offer till aktörer. Flera filmer har använts som bevismaterial vid rättsliga processer och några sekvenser har visats i medier världen över.”

Med kameran som vapen pågår mellan den 24-28 november på Kulturhuset i Stockholm där filmerna exponeras på fyra TV-skärmar. Flera intressanta samtal och diskussioner kommer att föras under de fyra dagarna.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

En reaktion på ”Med kameran som vapen..

  1. Pingback: Med Kameran Som Vapen visas i Stockholm « Palestina Aktivism

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s