Skam för Sverige

När jag kommer till den här artikeln i dagens DN är det som att jag stelnar till, blir helt stum och får rysningar över hela kroppen. Va fan är detta? Barn. Behandlar vi barn på detta sätt i Sverige 2010? Jag tycker att behandlingen av de här männen och deras familjer är så fruktansvärda att man saknar ord. De här barnen kommer att få leva med sina upplevelser resten av livet. Hur skall de någonsin kunna känna förtroende för samhället, för att inte tala om polisen..

Känner mig maktlös, en känsla som jag hatar – det är för mycket allt som händer nu. Men jag kommer som alltid, försöka vända den känslan till något konstruktivt istället – vi måste fortsätta kämpa för en förändring. En förändring av de galenskaper som nu sker i Sverige. Detta bara måste få konsekvenser för polisen.

DN: Förhörde 10-åring om terrorbrott

Förhörde 10-åring om terrorbrott

Polisen körde en tioårig pojke och hans småsyskon till en arrestlokal i Göteborg där han förhördes. En treårig flicka hämtades från ett rum av beväpnad, maskerad polis, skriver Göteborgs-Posten.

Det skedde i förra veckan när barnens pappa greps misstänkt för förberedelse till terrorbrott. Han släpptes dock samma dag.

Tungt beväpnad och maskerad polis bröt sig in familjens lägenhet vid sjutiden på lördagsmorgonen och den 33-årige mannen bröts ned på golvet och fick handfängsel.

Hustrun och två pojkar, sex och tio år gamla, föstes in i ett hörn i vardagsrummet där poliserna riktade sina vapen mot dem.
Den treåriga flickan befann sig då gråtande i sovrummet, men mamman fick inte hämta henne. I stället gick en maskerad beväpnad polis in och hämtade henne.

Senare ville den tioårige pojken ge sin lillasyster en filt.
– När jag rörde mig för att hämta filten, siktade polisen på mig med sitt vapen, berättar pojken för GP.

Pappan berättar för GP att flickan ett par dagar efter händelsen sagt:
”Pappa, han ville skjuta mig, men han sköt inte”.

Tioåringen placerades i en polisbil med tre polisen när han kördes till arresten. Pappan fördes till ett rum, mamman till ett annat. Tioåringen och småsyskonen placerades i ett tredje rum med en kvinnlig förhörsledare som ställde frågor om pappan.

TT

Läs också Jan Guillou: Avskaffar demokratin för att skydda den

Bloggat: Annarkia, Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 reaktioner på ”Skam för Sverige

  1. Pingback: Övergrepp i demokratins tjänst … | Annarkia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s