Dror Feiler och Mehmet Kaplan stoppade på Ben Gurion

Dror Feiler i Athen innan Frihetsflottan begav sig mot Gaza

Förra veckan välkomnades krigsförbrytaren Shaul Mofaz till Sverige. I dag stoppade Israel Ship to Gazas talesperson Dror Feiler och riksdagsledamoten Mehmet Kaplan när de kom till Ben Gurionflygplatsen i Tel Aviv. De arresterades och vad jag har hört så skall de deporteras tillbaka till Sverige i morgon.

Dror och Mehmet var på väg till Israel för att lämna in en polisanmälan mot Israel från de elva svenskar som var med i Frihetsflottan, något som måste göras på plats. Anmälan avser väpnat rån alternativt stöld, kidnappning, olaga frihetsberövande och misshandel.

Som skäl till att de inte skall släppas in ges en paragraf i israelisk lag som stipulerar att ”varje person som försöker att illegalt ta sig in i landet nekas inresa i Israel under en period av tio år”. Det som är absurt är ju att de som var med på Frihetsflottan inte ville ta sig in i Israel – de var ju på väg till Gaza och bordades på Internationellt vatten. De fördes sen till Israel mot sin vilja.

Nu får Carl Bildt och regeringen ta tag i det här och på allvar protestera mot att Israel stoppar svenskar från att resa in i Israel (eller till Västbanken och Gaza via Israel). För inte så länge sedan drabbades ju vi i Palestinagrupperna när min kollega Niklas deporterades utan förklaring när han skulle följa upp skattefinansierade biståndsprojekt på Västbanken. Nu stoppas en riksdagsledamot från att överlämna en polisanmälan på plats i Israel.

Aftonbladet

Haaretz

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

3 reaktioner på ”Dror Feiler och Mehmet Kaplan stoppade på Ben Gurion

  1. Stefan

    Om du eller någon annan på Palestinagrupperna vil bli tagna på allvar så duger det inte att kalla människor för krigsförbrytare till höger och vänster. Särskilt inte med tanke på dem individer som ni själva stödjer, bjuder in och frotterar er med.

    Att skrika högljutt och kasta ut smädelser kanske fungerar för de närmast sörjande och de egna sympatisörerna. Men inte om ni vill bli tagna på allvar i seriös debatt.

  2. Pingback: Skurkstatens logik. | Annarkia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s