Sverige deltar inte

I går fick vi svar på det brev PGS skickat till ud om OECDs turismkonferens i Jerusalem 20-22 oktober. Svaret var; Sverige deltar inte i konferensen. Det var ju fantastiska nyheter och antagligen blir det än fler länder än Storbritannien, Spanien och Sverige som inte deltar.

Nu har vi frågat om en motivering, om det är kopplat till att den är förlagd i Jerusalem och/eller till israeliska turistministerns uttalande. Jag pratade med en person på ud i går som sa att Sverige beklagar uttalandet som gjordes av den israeliska ministern eftersom det ”politiserade konferensen”. Han sa att placeringen av konferensen i Jerusalem är ett erkännande från OECD av Jerusalem som Israels odelade huvudstad. Uttalande beklagades av hela OECD som hotar ställa in konferensen.

De värsta farhågorna besannades, att Israel ämnar använda sitt OECD-medlemskap åt att legitimera ockupationen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s