PGS-medarbetare stoppades på Ben Gurion

I går skulle min kollega Niklas åka till Palestina för att följa upp våra projekt på Västbanken och Gaza. Han landade klockan tre på Ben Gurionflygplatsen i Tel Aviv där han togs in på förhör. Jag har inte själv pratat med Niklas, men förstått att de tog hans fingeravtryck och försökte pressa honom på vilka han känner i Palestina. De sa att om han gav dem namn, skulle han få komma in.

Att han hade med sig papper som visar att han var där på ett uppdrag inom svenskt bistånd hade ingen betydelse, utan de bestämde sig för att neka honom inresa i Israel. Alla försök att få dem att ändra sitt beslut var förgäves, tidigt i morse satte de Niklas på ett flyg tillbaka till Sverige.

PGS skickade ut pressmeddelande i går med uppmaning till Carl Bildt att agera. Vi kommer fortsätta att trycka på för att ud skall kräva garantier av Israel att personer som åker för att följa upp statligt finansierade biståndsprojekt skall få komma in och utföra sina uppdrag.

Pressmeddelandet på PGS hemsida.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 reaktioner på ”PGS-medarbetare stoppades på Ben Gurion

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s