Niklas på väg hem.. å god lunch på Kafé 44

Niklas

Fy vad arg jag är. Har pratat med Niklas nu från flygplatsen i Wien och han var såklart jätteledsen. Vi uppdaterade pressmeddelandet och berättade lite mer om vad som hände på plats.

Det värsta är att de utsatte honom för utpressning. Sade att de inte hade något problem att släppa in honom, men då måste han uppge namn på folk han tror eller vet är aktivister, och de ville att han skulle ange vilka palestinier han träffat vid tidigare resor. De hotade med att hålla kvar honom i en vecka. Nu satte de honom på första planet till Sverige i morse. Ambassaden kunde inte göra något. Givetvis släpper vi inte det här utan kommer fortsätta försöka få regeringen att protestera. Det är helt oförsvarbart att personer som åker ner för att följa upp barn- och ungdomsprojekt som får stöd med statliga biståndspengar inte tillåts inresa via Israel. (det finns inget annat sätt att ta sig till Palestina, Israel kontrollerar alla gränser).

I dag gick jag och Johanna till Kafé 44 och åt en underbar veganlunch – skönt med en promenad och att komma bort lite. Det har blivit många timmar vid datorn nu. Soppa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s