IDF använde brutalt våld när de bordade båten med judiska aktivister

Det är en gåta för mig att inte bordningen av båten med judiska aktivister som var på väg till Gaza fått mer uppmärksamhet i svenska media. Israeliska militären gick direkt ut och sa att de bordat båten utan våld och de var noga med att påpeka att aktivisterna inte använt våld, säkerligen för att människor då skulle dra slutsatsen att det var aktivisternas fel att de använde våld vid bordningen av Frihetsflottan i maj när nio människor dödades.

Det visade sig snart att israeliska militärens version inte alls stämde, utan att IDF hade gått brutalt fram även när de attackerade Irene, som båten heter.

Ur Haaretz:
(Yonatan) Shapira said the activists, who he said displayed no violence, were met with extreme IDF brutality, adding that the soldiers ”just jumped us, and hit us. I was hit with a taser gun.”

”Some of the soldiers treated us atrociously,” Shapira said, adding that he felt there was a ”huge gap between what the IDF spokesman is saying happened and what really happened.”

läs hela artikeln

Jag kan som sagt inte förstå varför inte fler tidningar skrivit om dessa aktivister, det är ju jätteintressant att höra hur en som överlevt förintelsen, en vars dotter dött av en självmordsbomb och en tidigare militär och så vidare, tagit beslutet att sätta sig i en båt för att bryta blockaden och ta sig till Gaza.

”I as a Holocaust survivor cannot live with the fact that the State of Israel is imprisoning an entire people behind fences,” Moscowitz said, adding that ”it’s just immoral.”

”What happened to me in the Holocaust wakes me up every night and I hope we don’t do the same thing to our neighbors,” Moscowitz said, adding that he was comparing ”what I went through during the Holocaust to what the besieged Palestinian children are going through.”

Läs aktivisternas vittnesmål på deras hemsida:
http://jewishboattogaza.org/

2 reaktioner på ”IDF använde brutalt våld när de bordade båten med judiska aktivister

  1. kim

    Det finns många publicistiska gåtor. En som förbryllar och indignerar mig är den om de 33 Mapucheindianerna i chilenskt fängelse vars hälsotillstånd efter 80 dagars hungerstrejk är mycket allvarligt.

    Inte ett ord eller bild om detta i svensk media. Jag ”tipsar” dem om den här situationen med jämna mellanrum men inget händer.

  2. karin Nordlander

    Sätt dit FN soldater som bevakar säkerheten för palestinierna i Gaza o på Västbanken,men det går inte för då blir israelerna förnärmade….SKAM GÅR PÅ TORRA LAND..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s