Förlåt att jag tjatar..


Bosättningen Har Hooma byggdes under förra sk fredsprocessen

Förlåt om jag tjatar. Men jag blir så arg när jag hör nyheter och läser tidningar och en av fördelarna med att ha en egen blogg är ju att man kan skriva av sig lite ilska.

Rubriker som Nu är det fritt fram för bosättarna på Västbanken, Världen håller andan – skall Israel förlänga byggstoppet..

Hur kan byggstoppet för bosättare löpa ut? Hur kan de ens få förhandla om att bryta mot internationell rätt. Alla bosättningar är illegala och det går inte att förhandla om.. I media låter det som att det är upp till Israel att bestämma om de skall fortsätta med byggstoppet och att det finns en möjlighet för Abbas att godkänna att byggandet börjar igen.

Det är inte palestinierna som skall kräva ett byggstopp – det är hela världen!!

Aftonbladet, svd, DN,

8 reaktioner på ”Förlåt att jag tjatar..

 1. Pingback: Israel vill inte ha fred i Mellanöstern « Röda Berget

 2. Matte

  Hur mycket du än tjatar så är det inte bosättningarna eller den sk ockupationen som är problemet, det var inte fred innan och det kommer inte bli fred när de försvinner pga av det RIKTIGA problemet att palestinerna inte erkänner Israels rätt existera inte inom några gränser.

 3. annawester

  Precis!! Och framför allt att det aldrig varit tillåtet att bygga. Att det enligt internationell rätt alltid varit byggförbud som aldrig följts av Israel.

  Jag ville skriva mer men var arg och stressad i morse.. får väl skäl att återkomma.

 4. björn carneholm

  Jag har förstått att Israels regering inte bryr sig något särskilt vad man säger i FN el vad USA önskar att Israel skulle följa avtal. Israel ger 17 i avtalen så länge som inte USA sätter emot något våld, vilket är otänkbart, har jag förstått.
  Jag har filmen ”La Terre Parle Arabe”, den borde visas i Europas, och USA:s TV. Hittills har den inte visats annat än på RIO, i Sthlm för inbjudna.
  May Gauffin har importerat filmen, finns med eng text.

 5. Stefan

  Anna, om du läser om Har Homa så upptäcker du snart att området har ägts av judar sedan långt före den jordanska ockupationen, och aldrig har tillhört någon annan. Ditt argument faller alltså platt.

 6. Jerry

  Problemet är att parterna förhandlar inte med varandra utan ANDRAS inflytande!

  Endast utan inblandning kan de förhandla själva en lösning till konflikten som ger de den så länge efterlängtad fred samt självständigt Palestinsk stat.

  De är kapabla att förhindra sina egna extremister att torpedera ansträngningen att åstadkomma en rättvis överenskommelse.

  Varför ingen vill tro på att de är kompetenta att genomföra detta själva?

 7. Stefan
  ”…så upptäcker du snart att området har ägts av judar sedan långt före den jordanska ockupationen, och aldrig har tillhört någon annan.”
  ***Vilket råkar vara exakt samma situation med oerhört mycket palestinsk mark och egendom i Israel, som sedemera helt sonika stals av den judiska staten.

  Så låt för all del bosättarna sitta på ”judisk” mark i Har Homa – men låt då även palestinierna få sin mark i Israel – och flytta in hur många palestinier man så önskar på sin mark!
  En fair deal?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s