Båt med judiska aktivister på väg mot Gaza

I dag seglar åter igen ett skepp med aktivister mot Gaza för att bryta blockaden och visa solidaritet med palestinierna. Den här gången är det European Jews for a Just Peace, EJJP och flera andra judiska organisationer som står bakom aktionen. I eftermiddag lämnar de Cypern.

Båten som heter Irene seglar under brittisk flagg och besättningen består av tio passagerare från USA, England, Tyskland och Israel, alla med judisk bakgrund. Även en israelisk journalist är med på båten. I Gaza tas de emot av PGS samarbetspartner Gaza Community Mental Health Programme (GCMHP).

Ur pressmeddelandet:
The boat will attempt to reach the coast of Gaza and unload its aid cargo in a nonviolent, symbolic act of solidarity and protest – and call for the siege to be lifted to enable free passage of goods and people to and from the Gaza Strip.

The boat will fly multicolored peace flags carrying the names of dozens of Jews who have expressed their support for this action, as a symbol of the widespread support for the boat by Jews worldwide.

Speaking from London, a member of the organizing group, Richard Kuper of Jews for Justice for Palestinians, said today that the Jewish Boat to Gaza is a symbolic act of protest against the Israeli occupation of the Palestinian territories and the siege of Gaza, and a message of solidarity to Palestinians and Israelis who seek peace and justice.

‘Israeli government policies are not supported by all Jews,’ said Kuper. ‘We call on all governments and people around the world to speak and act against the occupation and the siege.’

Nu håller vi tummarna att allt går bra. Israel har ju sagt att de skall stoppa alla båtar som försöker nå Gaza.

Se hemsidan Jewish Boat to Gaza för mer information.

Aftonbladet: Judiska aktivister mot Gaza

En reaktion på ”Båt med judiska aktivister på väg mot Gaza

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s