FN-utredning: ”ofattbart våld mot Ship to Gaza”


Foto: Kim S Aguayo

Nu har en utredning från FNs råd för mänskliga rättigheter slagit fast det som de flesta av oss redan visste; att israelisk militär stred mot internationell lag vid bordningen av Frihetsflottan i maj. Det känns jättebra att det nu står skrivet i en FN-rapport även om vi med Goldstonerapporten från Gazakriget i färskt minne, vet att det inte behöver innebära att Israel ställs till svars för sina brott. Men chanserna ökar i alla fall.

”Uppförandet från Israels militär och annan personal mot passagerarna på flottan var inte bara oproportionerligt för tillfället men visade också nivåer av totalt onödigt och ofattbart våld”, står det bland annat i rapporten enligt Aftonbladet och DN.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

En reaktion på ”FN-utredning: ”ofattbart våld mot Ship to Gaza”

  1. AndersB

    Synd bara att det inte är den officiella utrednignen från FN du nämner. Denna kommmer från Human rights där Libyen valdes till ordförande. Det var redan klart innan utredningen att de skulle ge Israel skulden oavsett.

    Men valfri människa som tycker Israel agerade fel kan ju själva testa att bli attackerade av aktivister på ett fartyg, så kan vi se hur tuffa ni är.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s