vad ska vi göra? krossa rasismen!

Jag satt ju som sagt och räknade röster på valkvällen/natten. Det var kanske lika bra det, att jag höll mig sysselsatt. Det var tuffa besked på många sätt. Dels hade jag ju önskat ett klart regeringsskifte och in i det sista hoppades jag att sverigedemokraterna inte skulle ta sig in i riksdagen. Nu är de där och det känns fördjävligt att de skall in i värmen, få en massa pengar och resurser för att sprida sin rasistiska propaganda.

Men frågan är om de ens klarar av det, jag tror att vi väldigt snart får se splittringar, troligtvis får Jimmie svårt att hålla ordning i leden. Redan i dag kan vi läsa om hur en kvinna som kandiderar för SD skrivit på sin Facebook angående demonstrationerna i går ”Ställ upp invandrarna här på filmen o sätt en kula mitt mellan ögonen, lägg dom sen i en påse o sätt frimärke o skicka dom dit där dom hör hemma” (artikel här) Det kommer att gå åt mycket tid för partiledningen att ta avstånd från liknande händelser.

Det kändes också lite bättre efter de mäktiga demonstrationerna i går. På Sergels Torg samlades runt 10 000 personer och tågade sedan längs Stockholms gator till Mynttorget. Det värmde. Det var en blandning av ”gamla” aktivister från antirasiströrelsen och många som spontant ville visa sitt missnöjde med att SD kommit in i riksdagen. Hoppas att många nu är beredda att fortsätta kampen mot rasismen.

Okej, slutsats – det finns hopp i mörkret. Men fan va mörkt det känns. Man skäms verkligen över Sverige!

Aftonbladet, Aftonbladet2, Expressen, svd, DN

Hade tyvärr inte kameran med, så det blev lite Iphonebilder

Läs även andra bloggares åsikter om

2 reaktioner på ”vad ska vi göra? krossa rasismen!

  1. Vi kan ju hoppas att antirasismrörelsen får ett rejält uppsving nu. Av ngn anledning så hade jag helt missat att det var en demonstration, men men, man orkar inte sitta framför datorn hela dygnet..

    F.ö. så tror jag att det kommer att bli mer fart framöver, rätt självklart att frågan aktualiseras.

  2. Pingback: Vi hade ett främligsfientligt parti i regeringen redan innan Sd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s