valrörelsen – bra debatt i går men fortfarande diskuteras inte internationell solidaritet

Så är det då bara två dagar kvar till valet. I går följde jag partiledardebatten i TV4 och jag tycker det var den bästa hittills under valrörelsen. Skillnaderna mellan rött och blått kom verkligen fram i den här debatten och det handlade inte bara om skatter i form av statistik och siffror som det gjort i många tidigare diskussioner. Jag tycker att alla tre rödgröna, Mona Sahlin, Peter Eriksson och Lars Ohly var bäst, men det är ju ingen hemlighet att jag önskar en ny regering.

Jag är oroad över hur samhället har utvecklats under alliansens år med privatiseringar och hårdare regler för arbetslösa och sjuka. Jag är också väldigt förtvivlad över hur alliansen har slagit mot den bransch där jag verkar, solidaritets och biståndsbranschen. Det har varit smärtsamt att se så mycket bra verksamhet slås sönder när regeringen dragit ner så kraftigt i bidragen. Och skälen är inte ekonomiska utan ideologiska. Jag är orolig hur biståndspolitiken skall se ut om alliansen får fortsatt förtroende.

Det jag fortfarande saknar i debatterna är internationell solidaritet och om vi vill ha ett levande föreningsliv i Sverige så som vi haft i många år.

Jag vill uppmana alla att verkligen gå och rösta på söndag och om jag får välja – rösta rödgrönt eller rosa.

Själv kommer jag att vara i demokratins tjänst på söndag och sitta i vallokal. Så jag har redan röstat.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s